top of page
route77_banner.jpg
Mellan Norrtälje och Rimbo löper väg 77. Längs med denna väg finner vi tre musiker med olika erfarenheter och genrer i bagaget men som delar glädjen i att öppna öronen och mötas hela vägen fram oavsett stil och uttryck. På deras repertoar finner vi bland annat låtar av Burt Bacharach, Cornelis Vreeswijk, Kurt Weill, Emeli Jeremias, men spaden gräver ständigt i nya jordar.
route77.5.jpg

Emeli Jeremias är cellist och sångerska. Klassiskt utbildad med förkärlek för stråkkvartetter har hon utforskat jazzen och singer/songwritervärlden. Hon har släppt två album i eget namn och har spelat och agerat på många av landets teaterscener.

”Det här är en skiva som ska lyssnas med eftertanke då texterna är centrala.” Lira 2013

"Det har inte precis slagits på stora trumman för Emeli Jeremias fina debut. Det är synd, för det här är ett mycket bra album i en svenskt lågmäld och eftertänksam vispoptradition. Den mångkunniga och rutinerade Jeremias, klassiskt utbildad cellist, har på ett för det mesta helgjutet sätt kombinerat poetiskt mångtydiga texter med ett kongenialt eklektiskt tonspråk som i sparsmakade arrangemang rör sig mellan pop, jazz och visa.” Dan Backman, SvD 2011

 

Daniel Tilling tillhör svensk jazz mer kända nämn. Han spelar i grupper som Stockholm Swing All Stars, Stockholm Jazz Trio, Stockholm Jazz Orchestra m fl och tilldelades 2021 Phontastic-stipendiet med bland annat motiveringen: ”Daniel Tilling har under en lång följd av år tillhört de främsta pianisterna i Europa som bygger sitt spel på en solid jazztradition, men som med sin eminenta teknik och musikalitet kan smälta in nästan vilket musikaliskt sammanhang som helst. [—] en musiker som har såväl hantverket som den konstnärliga visionen under full kontroll.”

 

Daniel Wejdin är en flitigt anlitad basist inom folk- och världsmusik, men med sitt stora kunnande både hantverksmässigt och genremässigt har han spelat på de flesta scener i de flesta sammanhang. Han spelar regelbundet med band som Räfven och Kaja men har också turnerat med First Aid Kit och Kulturation för att nämna några. 

Bokas genom Musikcentrum Öst eller direkt genom info@trostlosarecords.se

Foto: Anna Drvnik

Route77 med Marianne Racine, Aliasteatern okt 2022

bottom of page