top of page
bannerframling2.jpg
Tänk er Weimarrepubliken eller efterkrigstridens New York. Det var där som Kurt Weill skrev sina odödliga melodier. 
mariakulle.jpg

Jag är också en främling här är inte en ren konsert, och inte en föreställning - det är en konsert med musik och texter som belyser snåriga livsöden, drömmar och förhoppningar som vi alla berörs av.

Med Maria Kulle som ciceron ger vi oss in i Kurt Weills värld, musiken är kartan och Trio Mirsidrü - Emeli Jeremias, Fredrik Lindborg och Daniel Tilling - har stakat ut vägen med nya, nutida arrangemang av några av Kurt Weills mest hyllade låtar.

Presscitat:

"Det slår gnistor både om Maria Kulle och de tre musikerna i Trio Mirsidrü mot den lilla scenens svarta fond, i denna dramatiska och vemodiga kabaré. Det handlar om kärlek, hopp och drömmar, men med starka sorgsna undertoner. Dur tycks blandas med moll i de suveräna musikernas nya arrangemang och tolkningar av mer eller mindre kända Kurt Weill-melodier" Tina Jeppson, Barometern

"Den är långt ifrån inställsam och rymmer mycken smärta, men också en tro på människan. I själva verket får vi nog vara beredda att försvara just den här formen av kulturyttringar mot samma krafter som en gång drev Brecht och Weill i exil." Gunnar Wiklund, Folkbladet

 

"Musikernas känslighet är en ren fröjd för örat och själen. Skådespelerskan Maria Kulle inte bara berättar utan sjunger med djup och stringens." Smålandsposten 


Fredrik Lindborg känner vi igen som Arne Domnerus i filmen om Monica Zetterlund, men ännu mer som en av landets mest anlitade saxofonister.

Daniel Tilling på piano har spelat med storheter som Rigmor Gustafsson, Fredrik Kronkvist, Amanda Sedgwick och Svante Thuresson.

Emeli Jeremias är cellist, sångerska, låtskrivare och arrangör och verkar på många av våra teaterscener.
Maria Kulle är en av Sveriges mest etablerade skådespelare. Hon har tagit emot en guldbagge och setts i SVT-produktioner som Bron, Fröken Frimans krig och mycket mer.

För bokning se mer information på scenkonstportalen:

Musik: Kurt Weill
Arrangemang: Trio Mirsidrü
Manus: Emma Broström
Regi: Olle Törnqvist
Idé, arrangör: Emeli Jeremias
Scenbild: Per A Jonsson
Ljus: Mikael Berglund

Foto: Mia Lewell

Illustrationer: Ingela Hagelin
Produktionen genomförs med stöd av Goethe-Institut Schweden, Musikverket och Stockholms stad

bottom of page